gluten free
Gluten i inne białka mogą uszkadzać śluzówkę jelit powodując choroby zapalne i autoimmunologiczne.
weganizm zawał
W czym tkwi sekret równowagi pomiędzy dietą roślinną, a spożywaniem mięsa? Na jakie niedobory narażone są osoby na diecie wegańskiej? Czy jest ona zupełnie bezpieczna?
Weganie chorują z powodu niedoboru witaminy D
Wyjaśniamy, dlaczego suplementacja witaminy D jest szczególnie potrzebna dla wegetarian i wegan. Ile witaminy D nam potrzeba oraz jakie produkty są w nią najbogatsze.
Witamina B12 i kwas foliowy – niedobory
Poznaj rolę witaminy B12 i kwasu foliowego. Do czego prowadzą ich niedobory oraz jak je rozpoznać? Kto szczególnie powinien je suplementować?
Więcej niż witamina – suplementacja witaminy D
Wszystko co powinieneś wiedzieć o suplementacji witaminy D. Jakie są składniki niezbędne do jej działania i jak zachować miedzy nimi równowagę. Poznaj normy i zapotrzebowanie.
Witamina B12 – twój „must have” w cukrzycy
Dlaczego diabetycy powinni badać poziom witaminy B12? Jakie mogą być konsekwencje jej niedoboru dla kobiet w ciąży? Poznaj objawy i dowiedz sie jak zbadać jej poziom.
Fosfatydyloseryna: tajna broń organizmu upośledzonego przez stres
Przedstawiamy rolę fosfatydyloseryny w sprawnym funkcjonowaniu naszego mózgu, obniżaniu poziomu kortyzolu oraz podnoszeniu wydolności sportowej.
B12 - niedobór jednej witaminy - wiele konsekwencji
Dowiedz się jak duże znaczenie ma witamina B12 dla zdrowia i funkcjonowania mitochondriów oraz jak wiele chorób wynika z jej niedoboru.
Mutacje genetyczne zwiększające nasze zapotrzebowanie na witaminę B12
Poznaj aktywne formy witaminy B12 i dowiedz się jakie czynniki wpływają na jej przyswajanie. Kiedy warto zmierzyć poziom witaminy B12?
9 udokumentowanych korzyści zdrowotnych witaminy B12
Witamina B12 ma istotne znaczenie dla zdrowia. Przedstawiamy jej najważniejsze funkcje, przyczyny i konsekwencje niedoboru oraz jak prawidłowo zbadać jej poziom.
Cholina – wszystko na temat korzyści i skutków ubocznych
Cholina jest niezbędnym składnikiem odżywczym, który wspiera i chroni wątrobę, mózg i układ nerwowy. Poznaj dotychczasowe dowody na temat jej stosowania.
Karnozyny – korzyści, skutki uboczne i źródła w żywności
Karnozyna jest dipeptydem naturalnie występującym w organizmie o właściwościach przeciwutleniających. Dowiedz się kiedy warto ją stosować.
POLECAMY
Bactoflor 10/20 bakterie probiotyczne
Wysoko skoncentrowane aktywne kultury bakterii - skuteczne i szybkie uzupełnienie
Chrom trójwartościowy MSE
Naturalny chrom trójwartościowy pozyskany z mikroalgi spiruliny platensis
curcuma
Kompozycja zwierająca wciąg z kurkumy, witaminę D oraz odpowiednio dobrane składniki
Glutation MSE
300 mg zredukowanego glutationu w kompleksie niezbędnych składników
Immun-Intercell
10 kultur bakterii oraz cztery kluczowe składniki odżywcze: witamina C, D, cynk, selen,
Enzymatin® L9000
Zawiera enzym laktazę i jest polecany osobom mającym trudności z trawieniem cukru mlecznego - laktozy
Arginin-Intercell®
L – arginina oraz kompleks witamin z grupy B.
Omegan 750®
Wysoka dawka 750mg najwyższej czystości kwasów tłuszczowych Omega-3 w idealnych proporcjach DHA do EPA.
Mito Taurin
Wysoko przyswajalna porcja – 500 mg tauryny
Redakcja:
mail: redakcja@mito-med.pl
Reklama:
mail: reklama@mito-med.pl
2017 © Mito Med