Co i jak jeść podczas insulinooporności?

Spożywaj produkty o niskim indeksie glikemicznym (m.in. warzywa, ryby i mięso, jaja, zdrowe tłuszcze i pełnoziarniste produkty, orzechy i pestki, niektóre owoce). Komponuj śniadanie tak, […]

  1. Spożywaj produkty o niskim indeksie glikemicznym (m.in. warzywa, ryby i mięso, jaja, zdrowe tłuszcze i pełnoziarniste produkty, orzechy i pestki, niektóre owoce).
  2. Komponuj śniadanie tak, aby zawierało białko.
  3. Jedz węglowodany złożone w towarzyskie białek i tłuszczy.
  4. Unikaj cukrów prostych, w tym również soków owocowych oraz używek typu kawa, alkohol, napoje energetyczne, napoje gazowane.
  5. Wyeliminuj gluten, laktozę i produkty alergizujące.
  6. Obserwuj reakcje ciała na węglowodany, aby poznać własną tolerancję organizmu.
0:00
0:00