Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina K2
Witamina C
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityny
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
Układ odpornościowy
Jak wzmacniać odporność? Naturalne sposoby, dieta i suplementacja.
Powrót
Choroby autoimmunologiczne
Hashimoto — co to za choroba? Objawy, leczenie
Czym jest choroba Hashimoto i jak się objawia? Poznaj sposoby diagnostyki i leczenia.
Czytaj dalej
Hashimoto — przyczyny i czynniki ryzyka
Jakie czynniki wpływają na powstawanie i rozwój choroby Hashimoto? Znaczenie środowiska, stylu życia, odżywiania oraz składników mineralnych i witamin.
Czytaj dalej
Czytaj więcej
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
Witamina D na odporność, czyli jak wpływa na układ odpornościowy?
W jaki sposób witamina D wpiera odporność? Jak ją prawidłowo przyjmować?
Czytaj dalej
Infekcje H. Pylori – objawy i naturalne sposoby terapii
Przedstawiamy naturalne sposoby eliminacji oraz profilaktyki przed zakażeniam bakterią Helicobacter pylori.
Czytaj dalej
Czytaj więcej
COVID-19
Witamina D przy COVID-19 – jak wpływa na leczenie i profilaktykę
Poznaj skuteczność witaminy D3 w zapobieganiu i leczeniu COVID-19. Jak powinniśmy ją dawkować?
Czytaj dalej
Dieta w zespole post-COVID
Post-COVID na talerzu, czyli co jeść, aby wspomóc organizm po infekcji?
Czytaj dalej
Czytaj więcej
Pozostałe artykuły
Receptory Toll-podobne czyli inicjacja odpowiedzi odpornościowej w przypadku infekcji bakteryjnej lub wirusowej
Czym są receptory TLR i co mają wspólnego z odpornością?
Czytaj dalej
Mitochondria w układzie odpornościowym. Jak mogą Ci pomóc?
Jaką rolę pełnią mitochondria w układzie odpornościowym i dlaczego należy o nie szczególnie dbać?
Czytaj dalej
Czytaj więcej
0:00
0:00