Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina K2
Witamina C
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityny
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
Lactobacillus
Lactobacillus – szczepy probiotyczne
Powrót
Lactobacillus – naturalne wsparcie dla zdrowia
Poznaj dobroczynne działanie bakterii kwasu mlekowego.
Czytaj dalej
Lactobacillus rhamnosus – kiedy warto stosować?
Lactobacillus rhamnosus to probiotyczna bakteria o szerokim działaniu na zdrowie organizmu. Dowiedz się jakie korzyści przynosi jej stosowanie.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Jaki probiotyk wybrać przed wyjazdem na wakacje?
Dieta i probiotyki na odchudzanie
Serwatka – rodzaje, właściwości i zastosowanie
Probiotyki w zespole jelita drażliwego
Probiotykoterapia – jak z niej korzystać?
Lactobacillus reuteri – zalety, wady oraz bezpieczeństwo stosowania
Poznaj badania nad prozdrowotnym działaniem Lactobacillus reuteri. Dowiedz się więcej na temat jego stosowania.
Czytaj dalej
Lactobacillus casei – poznaj 21 potwierdzonych korzyści zdrowotnych
Udowodnione naukowo działanie L. casei. Dowiedz się, w jakich schorzeniach suplementacja tych bakterii probiotycznych może być pomocna.
Czytaj dalej
Lactobacillus acidophilus – 7 korzyści ze stosowania tych bakterii
Lactobacillus acidophilus – pałeczki kwasu mlekowego są nam potrzebne do zachowania zdrowia. Dowiedz się, co dzięki nim zyskujemy.
Czytaj dalej