Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Guma guar
Karczoch
Oregano
Kurkuma
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Szafran
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
Tłuszcze i pochodne
Poznaj właściwości tłuszczy i ich pochodnych.
Powrót
Kwasy omega
Kwasy omega-3, dlaczego są nam niezbędne?
Kwasy omega-3 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które pełnią w organizmie szereg ważnych dla zdrowia funkcji. Przeczytaj fakty naukowe na ich temat.
Czytaj dalej
Kwasy tłuszczowe omega-6 – wady i zalety
Poznaj najważniejsze informacje o kwasach omega-6. Kiedy działają korzystnie i jak prawidłowo bilansować ich ilość w diecie.
Czytaj dalej
Czytaj więcej
Karnityna
L-karnityna – rola w organizmie, dawkowanie i przeciwskazania
Poznaj rolę, jaką pełni L-karnityna i dowiedz się, dlaczego jest szczególnie ważna dla mitochondriów.
Czytaj dalej
Karnityna w sporcie
Obalamy mity na temat karnityny i podkreślamy jej rzeczywiste zalety. Jaka jest jej funkcja podczas wysiłku i kto powinien sięgać po karnitynę? Przekonaj się, dlaczego warto spróbować.
Czytaj dalej
Czytaj więcej
Cholesterol i fosfolipidy
Lecytyna – właściwości i występowanie
Wszystko na temat lecytyny. Dowiedz się, czym jest, gdzie występuje. Dlaczego dodawana jest do suplementów i jakie pełni korzyści?
Czytaj dalej
Fosfatydyloseryna – korzyści, dawkowanie i skutki uboczne
Fosfatydyloseryna jest popularnym suplementem diety stosowanym w celu poprawy koncentracji, pamięci i nastroju. Dowiedz się, jak działa.
Czytaj dalej
Czytaj więcej
Zobacz wszystkie artykuły
0:00
0:00