Przejdź do treści
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Mikroskładniki odżywcze
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina K2
Witamina C
Makroelementy i pierwiastki
Cynk
Magnez
Chrom
Aminokwasy
Selen
Pozostałe substancje czynne
Koenzym Q10
Glutation
Substancje roślinne
Kwas alfa-liponowy
Kwasy omega-3
Probiotyki
Serwatka Molkur
Aminokwasy
Karnityna
Spermidyna
Baza wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Choroby
Schorzenia układu nerwowego
Choroby układu odpornościowego i przewlekłe stany zapalne
Choroby układu sercowo-naczyniowego
Zaburzenia pracy układu trawiennego
Zaburzenia metaboliczne
Klasyczne zaburzenia mitochondrialne
Niestabilność stawu szyjnego
Choroby układu ruchu
Diagnostyka
Cele diagnostyki mitochondrialnej
Podstawowe badania i interpretacja wyników
Więcej
Styl życia
Sport
Mama i dziecko
Dieta i przepisy
Zdrowy styl życia
Zdrowie i uroda
Odporność
Profilaktyka
Stres i zmęczenie
Vademecum substancji
Witaminy
Substancje z żywności
Probiotyki
Hormony
Minerały
Enzymy i kofaktory
Aminokwasy i pochodne
Aminokwasy i ich pochodne – wszystko co warto o nich wiedzieć.
Powrót
Karnozyny – korzyści, skutki uboczne i źródła w żywności
Karnozyna jest dipeptydem naturalnie występującym w organizmie o właściwościach przeciwutleniających. Dowiedz się kiedy warto ją stosować.
Czytaj dalej
Betaina – (trimetyloglicyna) korzyści zdrowotne i skutki uboczne
Betaina to naturalna substancja, która może obniżać poziom homocysteiny. Dowiedz się jak działa, poznaj jej źródła w żywności oraz potencjalne skutki uboczne.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Cytykolina (CDP-cholina) – korzyści, dawkowanie i przeciwskazania
Kurkuma – prawdziwa moc natury
Kurkuma – nie tylko na stany zapalne
Inulina – naturalny błonnik i prebiotyk
Papaina – 12 korzyści stosowania tego enzymu
L – cytrulina. Czy warto ją suplementować?
L-cytrulina jest naturalnie występującym aminokwasem, który ma wiele korzyści zdrowotnych. Poznaj, które z nich są oparte na dowodach naukowych.
Czytaj dalej
Glukozamina – poznaj 7 korzyści wynikających z jej stosowania
Glukozamina jest niezbędnym składnikiem dla zdrowia stawów, czy skóry. Dowiedz się więcej o jej roli dla organizmu.
Czytaj dalej
Homocysteina – jak wpływa na zdrowie?
Dlaczego nadmiar homocysteiny w organizmie jest szkodliwy? Czym grozi jej podwyższony poziom i w jaki sposób można go obniżyć?
Czytaj dalej
Tauryna – poznaj jej korzystny wpływ na zdrowie
Dowiedz się jak działa tauryna i kiedy jej stosowanie może być pomocne. Poznaj jej źródłą w diecie i ewentualne skutki uboczne.
Czytaj dalej
L-arginina: korzyści, dawkowanie i skutki uboczne.
Arginina jest aminokwasem, który odgrywa wiele ważnych funkcji w organizmie. Dowiedz się dlaczego warto zadbać o jego prawidłowy poziom.
Czytaj dalej
Fenyloalanina – 6 najważniejszych zalet
Co mówią badania na temat zalet stosowania fenyloalaniny? Kiedy warto ją suplementować i kto powinien na nią uważać?
Czytaj dalej
Glutation – poznaj 19 korzyści zdrowotnych wynikających z jego stosowania
Poznaj zalety stosowania glutationu. Jak działa na organizm, kiedy warto go stosować oraz jak sprawdzić jego poziom w komórkach?
Czytaj dalej
L- tyrozyna – poznaj potencjalne korzyści, dawkowanie i skutki uboczne
Rola tyrozyny w organizmie. Kiedy warto ją stosować, a kiedy należy jej unikać?
Czytaj dalej
Polecamy
Przejdź do sklepu
Adrenal-Intercell®