Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina K2
Witamina C
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityny
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
Aminokwasy i pochodne
Aminokwasy i ich pochodne – wszystko co warto o nich wiedzieć.
Powrót
L- tyrozyna – działanie, dawkowanie i skutki uboczne
Rola tyrozyny w organizmie. Kiedy warto ją stosować, a kiedy należy jej unikać?
Czytaj dalej
Serwatka – rodzaje, właściwości i zastosowanie
Serwatka, białka serwatkowe, koncentrat serwatki. Poznaj ich znaczenie dla zdrowia.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Suplementacja witaminy C — dawkowanie, dzienne zapotrzebowanie
Suplementacja witaminy D latem i zimą. Dawkowanie i zapotrzebowanie
Kiedy suplementacja wapnia jest potrzebna? Jak suplementować wapń?
Beta-glukan — czym jest? Dawkowanie i właściwości
Suplementacja selenu — jak go właściwie przyjmować i dlaczego jego suplementacja jest ważna?
L-karnityna – rola w organizmie, dawkowanie i przeciwskazania
Poznaj rolę, jaką pełni L-karnityna i dowiedz się, dlaczego jest szczególnie ważna dla mitochondriów.
Czytaj dalej
Glukozamina – działanie, właściwości i korzyści ze stosowania.
Glukozamina jest niezbędnym składnikiem dla zdrowia stawów, czy skóry. Dowiedz się więcej o jej roli dla organizmu.
Czytaj dalej
Tauryna – występowanie w diecie i napojach energetycznych
Kiedy warto przyjmować taurynę? Jakie są jej naturalne źródła? Jak działa tauryna zawarta w napojach energetycznych?
Czytaj dalej
Tauryna w sporcie
Tauryna to częsty składnik odżywek dla sportowców, a także napojów energetycznych. Jakie ma zastosowanie w diecie sportowców?
Czytaj dalej
Betaina – tajny agent homocysteiny!
Czym jest betaina? W jaki sposób wpływa na regulowanie poziomu homocysteiny?
Czytaj dalej
Karnozyna – działanie, skutki uboczne i źródła w żywności
Karnozyna jest dipeptydem naturalnie występującym w organizmie o właściwościach przeciwutleniających. Dowiedz się, kiedy warto ją stosować.
Czytaj dalej
Betaina – (trimetyloglicyna) korzyści zdrowotne i skutki uboczne
Betaina to naturalna substancja, która może obniżać poziom homocysteiny. Poznaj jej działanie, źródła w żywności oraz potencjalne skutki uboczne.
Czytaj dalej
L – cytrulina. Czy warto ją suplementować?
L-cytrulina jest naturalnie występującym aminokwasem, który ma wiele korzyści zdrowotnych. Poznaj, które z nich są oparte na dowodach naukowych.
Czytaj dalej
Homocysteina – jak wpływa na zdrowie?
Dlaczego nadmiar homocysteiny w organizmie jest szkodliwy? Czym grozi jej podwyższony poziom i w jaki sposób można go obniżyć?
Czytaj dalej
1
2
Następna strona »