Sylwia Grodzicka
Dietetyk certyfikowany przez Niemieckie Towarzystwo ds. Żywienia, w swojej pracy opiera się o wiedzę biochemiczną, medycynę mitochondrialną oraz ortomolekularną a także naturopatię. Szczególnym zainteresowaniem darzy nowoczesne możliwości terapii chorób metabolicznych oraz zaburzeń funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego, w szczególności epilepsji. W ramach zainicjowanego przez siebie prozdrowotnego projektu MotAMot propaguje filozofię odżywiania przyjazną mitochondriom – Mitodietę i opracowuje wyniki badań genetycznych (WES, panel metylacyjny).

MITODIETA na wynos
Biotyna - wraz z suplementacją witaminy B12 oraz B6, zapotrzebowanie naszego organizmu na biotynę czyli witaminę B7 (dawniej H) gwałtownie rośnie. Biotyna jest nam niezbędna do produkcji energii (jako kofaktor do produkcji koenzymu-A, a tym samym uczestnik metabolizmu tłuszczów) i dba o piękno naszej skóry.