Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Guma guar
Karczoch
Oregano
Kurkuma
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Szafran
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
źródła w żywności
Powrót
Witamina E – właściwości i jej wpływ na organizm
Poznaj źródła witaminy E, normy dobowego spożycia oraz jej dawkowanie.
Czytaj dalej
Glutaminian monosodowy — szkodliwość i charakterystyka
Poznaj działanie i skutki uboczne glutaminianu sodu popularnego dodatku do żywności.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Dieta mitochondriopaty
Sałatka z wędzonym łososiem, awokado i mango
Nawyk – zbawienie czy przekleństwo? część 3
O jakich witaminach musisz pamiętać przy antykoncepcji?
Zdrowa i piękna opalenizna dzięki słońcu i… suplementacji!
Miedź w organizmie – właściwości i skutki nadmiaru
Jakie funkcje pełni miedź w organizmie? W jakich schorzeniach warto ją suplementować, a kto powinien uważać na nadmiar miedzi?
Czytaj dalej
Miedź w równowadze z cynkiem
Dowiedz się kiedy warto stosować miedź, a kiedy lepiej jej unikać? Poznaj stosunek miedzi do cynku.
Czytaj dalej
Witamina A plus D3 – właściwości, biodostępność, stosowanie.
Poznaj synergię witamin A i D3. Dowiedz się dlaczego warto stosować je razem.
Czytaj dalej
Karnozyna – działanie, skutki uboczne i źródła w żywności
Karnozyna jest dipeptydem naturalnie występującym w organizmie o właściwościach przeciwutleniających. Dowiedz się, kiedy warto ją stosować.
Czytaj dalej
Tauryna – poznaj jej korzystny wpływ na zdrowie
Dowiedz się, jak działa tauryna i kiedy jej stosowanie może być pomocne. Poznaj jej źródła w diecie i ewentualne skutki uboczne.
Czytaj dalej
L-arginina: działanie, dawkowanie i skutki uboczne.
Arginina jest aminokwasem, który odgrywa wiele ważnych funkcji w organizmie. Dowiedz się, dlaczego warto zadbać o jego prawidłowy poziom.
Czytaj dalej
0:00
0:00