Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Guma guar
Karczoch
Oregano
Kurkuma
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Szafran
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
Wszystkie artykuły
Powrót
Karnozyna – działanie, skutki uboczne i źródła w żywności
Karnozyna jest dipeptydem naturalnie występującym w organizmie o właściwościach przeciwutleniających. Dowiedz się, kiedy warto ją stosować.
Czytaj dalej
Anemia – które objawy powinny niepokoić?
Anemia jak się objawia, w jaki sposób ją diagnozować i leczyć?
Czytaj dalej
Burnout – syndrom wypalenia
Syndrom wypalenia zawodowego spowodowany brakiem witamin i minerałów? Sprawdź, skąd pochodzi i czy można przeciwdziałać?
Czytaj dalej
Choroba Alzheimera – leczenie – czy jest możliwe?
Czy można leczyć chorobę Alzheimera naturalnie? Poznaj mitochondrialne rozwiązanie.
Czytaj dalej
Łuszczycowe zapalenie stawów – ŁZS
Łuszczycowe zapalenie stawów – czym jest ta choroba? Skąd się bierze i jak ją leczyć?
Czytaj dalej
Peroksydaza glutationowa – znaczenie dla zdrowia
Peroksydaza glutationowa to ważny enzym chroniący komórki przed uszkodzeniami przez reaktywne formy tlenu. Poznaj obecne badania nad tym enzymem.
Czytaj dalej
Enzym katalaza – funkcje i suplementacja
Katalaza to ważny enzym chroniący komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Dowiedz się więcej o jej korzystnym wpływie na zdrowie.
Czytaj dalej
Dysmutaza ponadtlenkowa SOD
Poznaj rolę enzymów antyoksydacyjnych SOD. Dowiedz się, co blokuje ich działanie oraz jak je aktywować?
Czytaj dalej
Enzymy cytochromu P450 (CYP)
Czym są enzymy CYP i jakie mają znaczenie dla zdrowia i funkcjonowania organizmu?
Czytaj dalej
Betaina – (trimetyloglicyna) korzyści zdrowotne i skutki uboczne
Betaina to naturalna substancja, która może obniżać poziom homocysteiny. Poznaj jej działanie, źródła w żywności oraz potencjalne skutki uboczne.
Czytaj dalej
Inulina – naturalny błonnik i prebiotyk
Inulina to rodzaj błonnika występującego w roślinach, a zarazem naturalny prebiotyk, który reguluje florę jelitową.
Czytaj dalej
« Poprzednia strona
1
…
112
113
114
115
116
…
134
Następna strona »
0:00
0:00