Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Guma guar
Karczoch
Oregano
Kurkuma
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Szafran
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
Wszystkie artykuły
Powrót
Papaina – 12 korzyści stosowania tego enzymu
Poznaj korzystne działanie papainy – naturalnego enzymu. Przedstawiamy jego działanie, dawkowanie i skutki uboczne.
Czytaj dalej
Fosfatydyloseryna – korzyści, dawkowanie i skutki uboczne
Fosfatydyloseryna jest popularnym suplementem diety stosowanym w celu poprawy koncentracji, pamięci i nastroju. Dowiedz się, jak działa.
Czytaj dalej
Sód – badanie poziomu, objawy nadmiaru i niedoboru i ich konsekwencje dla zdrowia
Sód to niezbędny pierwiastek do zachowania gospodarki wodno-elektrolitowej. Poznaj skutki jego nadmiaru i niedoboru.
Czytaj dalej
Fosfor – konsekwencje nadmiaru i niedoboru, objawy, źródła w diecie
Jak fosfor wpływa na zdrowie? Poznaj konsekwencje nadmiaru i niedoboru fosforu oraz jego źródła w żywności.
Czytaj dalej
Zgaga – przyczyny, zapobieganie i leczenie
Jak poradzić sobie ze zgagą zarówno doraźnie, jak i długoterminowo? Jakie są jej przyczyny i do czego może doprowadzić?
Czytaj dalej
L – cytrulina. Czy warto ją suplementować?
L-cytrulina jest naturalnie występującym aminokwasem, który ma wiele korzyści zdrowotnych. Poznaj, które z nich są oparte na dowodach naukowych.
Czytaj dalej
Spirulina – korzyści dla zdrowia
Spirulina to rodzaj mikroalg bogatych w białko i właściwości przeciwutleniające, które mogą wspierać układ odpornościowy. Dowiedzieć się więcej o spirulinie.
Czytaj dalej
Zespół niespokojnych nóg – przyczyny, objawy, leczenie
Czym jest zespół niespokojnych nóg? Jaka jest jego przyczyna i jak radzi z nią sobie medycyna mitochondrialna?
Czytaj dalej
Resweratrol – korzyści, dawkowanie, skutki uboczne
Resweratrol to naturalny składnik roślinny obecny w winogronach i czerwonym winie. Poznaj jego korzystne właściwości dla zdrowia.
Czytaj dalej
Cholesterol – normy i sposoby na obniżenie poziomu
Fakty i mity na temat cholesterolu. Dowiedz się, dlaczego jest nam niezbędny. Poznaj normy, badania poziomu oraz sposoby na jego obniżenie.
Czytaj dalej
Fosfatydylocholina – korzyści i dawkowanie
Czym jest fosfatydylocholina, jakie pełni funkcje w organizmie i dlaczego jest nam potrzebna? Dowiedz się jak ją stosować.
Czytaj dalej
« Poprzednia strona
1
…
113
114
115
116
117
…
134
Następna strona »
0:00
0:00