Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Guma guar
Karczoch
Oregano
Kurkuma
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Szafran
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
Wszystkie artykuły
Powrót
Cholina – działanie, korzyści i skutki uboczne
Cholina jest niezbędnym składnikiem odżywczym, który wspiera i chroni wątrobę, mózg i układ nerwowy. Poznaj dotychczasowe dowody na temat jej stosowania.
Czytaj dalej
Lactococcus lactis
Poznaj działanie probiotyczne Lactococcus lactis. Dowiedz się jak go stosować i w jakich dolegliwościach jest skuteczny.
Czytaj dalej
Lactobacillus rhamnosus – kiedy warto stosować?
Lactobacillus rhamnosus to probiotyczna bakteria o szerokim działaniu na zdrowie organizmu. Dowiedz się jakie korzyści przynosi jej stosowanie.
Czytaj dalej
Probiotyki dla wcześniaków
Przywrócenie zdrowej flory jelitowej ma ogromne znaczenie dla zdrowego rozwoju wcześniaków. Czy należy stosować probiotyki u wcześniaków? Jakich korzyści można się spodziewać?
Czytaj dalej
Kwas arachidonowy. Gdy sprzymierzeniec staje się wrogiem.
Czym jest kwas arachidonowy? Czy jest dla nas korzystny i w jakich produktach występuje? Dowiedz się, co ma wspólnego ze stanami zapalnymi.
Czytaj dalej
Ketogeneza i ciała ketonowe, czyli nasze energetyczne koło ratunkowe
Czym jest ketogeneza? Jakie czynniki kontrolują jej przebieg? Czy zwiększenie ilości ciał ketonowych to fizjologiczny stan organizmu?
Czytaj dalej
Kwasica (nie tylko mleczanowa), czyli ukryta przyczyna wielu problemów.
„To, co błędnie nazywamy chorobą, jest tak naprawdę manifestacją odłożonych kwasów i toksyn w ciele.” dr Robert O. Young
Czytaj dalej
Cykl ornitynowy (mocznikowy)
Poznaj rolę i znaczenie cyklu mocznikowego. Dowiedz się, gdzie przebiega i jakich kofaktorów potrzebuje.
Czytaj dalej
Lactobacillus reuteri – zalety, wady oraz bezpieczeństwo stosowania
Poznaj badania nad prozdrowotnym działaniem Lactobacillus reuteri. Dowiedz się więcej na temat jego stosowania.
Czytaj dalej
Lactobacillus casei – poznaj 21 potwierdzonych korzyści zdrowotnych
Udowodnione naukowo działanie L. casei. Dowiedz się, w jakich schorzeniach suplementacja tych bakterii probiotycznych może być pomocna.
Czytaj dalej
Lactobacillus acidophilus – 7 korzyści ze stosowania tych bakterii
Lactobacillus acidophilus – pałeczki kwasu mlekowego są nam potrzebne do zachowania zdrowia. Dowiedz się, co dzięki nim zyskujemy.
Czytaj dalej
« Poprzednia strona
1
…
115
116
117
118
119
…
134
Następna strona »
0:00
0:00