Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina K2
Witamina C
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityny
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
cynk
Powrót
Suplementacja — optymalne przyjmowanie suplementów diety, czyli wszystko we właściwym czasie
Jakich składników nie wolno łączyć, a które należy przyjmować razem? Która forma aktywna substancji jest najbardziej skuteczna?
Czytaj dalej
Suplementacja cynku — jak go właściwie przyjmować?
Jak bezpiecznie suplementować cynk? Dowiedz się kiedy suplementacja jest wskazana i jaki cynk wybrać?
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Vademecum wiedzy o medycynie mitochondrialnej
Proteinowe bułeczki
Dlaczego Mitodieta kocha BIO
Witamina B6 – poznaj korzyści zdrowotne
Selen w chorobach tarczycy
Choroba COVID-19 – wsparcie witaminami i minerałami
W jaki sposób witaminy i minerały mogą wspierać organizm podczas choroby COVID-19. Przeczytaj najnowsze doniesienia naukowe.
Czytaj dalej
Terapia w czasach pandemii COVID-19
Publikacja doktora B. Kuklinskiego na temat odporności i terapii w czasach pandemii COVID-19.
Czytaj dalej
Wpływ stresu na organizm i rozwój chorób
Długotrwały stres zaburza równowagę biochemiczną oraz prowadzi do rozwoju ukrytych stanów zapalnych – Silent Inflammation – podłoża wielu chorób cywilizacyjnych.
Czytaj dalej
Cynk – właściwości i korzyści zdrowotne wynikające z suplementacji
Poznaj niezwykle szerokie możliwości prozdrowotnego wpływu cynku na organizm.
Czytaj dalej
Infekcje H. Pylori – objawy i naturalne sposoby terapii
Przedstawiamy naturalne sposoby eliminacji oraz profilaktyki przed zakażeniam bakterią Helicobacter pylori.
Czytaj dalej
Serwatka – rodzaje, właściwości i zastosowanie
Serwatka, białka serwatkowe, koncentrat serwatki. Poznaj ich znaczenie dla zdrowia.
Czytaj dalej
Regeneracja po treningu siłowym
Dowiedz się jak zadbać o regenerację mięśni. Co warto jeść i pić po treningu? Po jakie witaminy i minerały sięgać?
Czytaj dalej
Piękna skóra dzięki zdrowym jelitom
Jak zdrowie jelit wpływa na piękny wygląd naszej skóry? Poznaj znaczenie osi skóra-jelita
Czytaj dalej
Sezamowe kostki tofu
Poznaj przepis na tofu w sezamie idealne do warzyw z patelni.
Czytaj dalej
1
2
3
…
6
Następna strona »