Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina K2
Witamina C
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityny
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
antyoksydant
Powrót
Mutacje genetyczne i polimorfizmy a zapotrzebowanie na antyoksydanty
Czym różni się mutacja od polimorfizmu? Jak zmiany w DNA mogą wpływać na naszą zdolność do obrony przed wolnymi rodnikami?
Czytaj dalej
Kwas alfa liponowy – właściwości i zastosowanie
Kwas alfa-liponowy pozwoli Ci pozbyć się stanów zapalnych, metali ciężkich, usprawni pracę wątroby i metabolizm węglowodanów. Zobacz jakie jeszcze właściwości posiada?
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Ile się żyje z rakiem trzustki?
Migrenowe bóle głowy
Jod – funkcje, niedobór i nadmiar oraz dawkowanie
Jaskra pierwotna z otwartym kątem przesączania – skutek niestabilności stawu szyjnego
Tauryna w sporcie
Ubichinol – na straży DNA i naszej młodości
Dowiedz się w jaki sposób koenzym Q10 może chronić nasze DNA przed mutacjami zapewniając zdrowie.
Czytaj dalej
Reynoutria multiflora – rdestowiec ostrokończysty
Poznaj właściwości i działanie rdestowca. Jak wpływa na ochronę zdrowia?
Czytaj dalej
Gynostemma
Poznaj ziele długowieczności stosowane w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej.
Czytaj dalej
Scutellaria baicalensis
Tarczyca bajkalska – roślina wspierająca mitochondria. Poznaj jej działanie i dowiedz się kiedy warto ją stosować.
Czytaj dalej
Reishi, czyli lakownica żółtawa
Reishi (Ganoderma lucidum) – azjatycki grzyb o prozdrowotnych właściwościach.
Czytaj dalej
Cykl pro & contra: kakao i czekolada
Fakty i mity na temat kakao i czekolady. Jaką czekoladę wybierać, aby osiągnąć największe korzyści?
Czytaj dalej
Fitoskładniki – zdrowie czerpane z Natury
Poznaj moc ukrytą w roślinach. Lecznicze właściwości wtórnych składników roślinnych.
Czytaj dalej
Ostropest plamisty – wsparcie wątroby i odchudzania
Jak ostropest działa na wątrobę i kiedy warto go stosować?
Czytaj dalej
Pycnogenol® – multitalent prosto z nadmorskiego lasu
Poznaj Pycnogenol® – opatentowany ekstrakt z sosny o wielu właściwościach zdrowotnych.
Czytaj dalej
1
2
3
4
Następna strona »
0:00
0:00