Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
cukrzyca
Powrót
Insulinooporność — dieta i zasady postępowania
Co jeść w insulinooporności? Jakie produkty są wskazane? Poznaj zasady diety przy insulinooporności i przykładowy jadłospis.
Czytaj dalej
Insulinooporność – charakterystyka, przyczyny i diagnostyka
Poznaj charakterystykę insulinooporności — zaburzenia metabolicznego, które może prowadzić do cukrzycy.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Grillowane warzywa w obecności ziół i limonki
Diagnostyka w ujęciu Tradycyjnej Medycyny Chińskiej
Enzymy cytochromu P450 (CYP)
Witamina K2 – poznaj 9 udowodnionych korzyści
Zainwestuj w zdrowe jelita Twojego dziecka
Nadmiar cukru w diecie zwiększa ryzyko depresji
Poznaj negatywne konsekwencje spożywania zbyt dużej ilości cukru. Jaki związek ma cukier z depresją? Jak przestać jeść słodycze?
Czytaj dalej
Cukrzyca typu 2 oraz zespół metaboliczny – forma cytopatii mitochondrialnej
Publikacja doktora Bodo Kuklinskiego na temat cukrzycy, zespołu metabolicznego oraz terapii mitochondrialnej.
Czytaj dalej
Skutki stresu, czyli jak przewlekły stres wpływa na organizm i rozwój chorób
Długotrwały stres zaburza równowagę biochemiczną oraz prowadzi do rozwoju ukrytych stanów zapalnych – Silent Inflammation – podłoża wielu chorób cywilizacyjnych.
Czytaj dalej
Cynk – właściwości i korzyści zdrowotne wynikające z suplementacji
Poznaj niezwykle szerokie możliwości prozdrowotnego wpływu cynku na organizm.
Czytaj dalej
Ciąża a COVID-19
Poznaj wyniki badań dotyczące wpływu infekcji koronawirusem na przebieg ciąży oraz zdrowie mamy i dziecka.
Czytaj dalej
L-karnityna – rola w organizmie, dawkowanie i przeciwskazania
Poznaj rolę, jaką pełni L-karnityna i dowiedz się, dlaczego jest szczególnie ważna dla mitochondriów.
Czytaj dalej
Gynostemma
Poznaj ziele długowieczności stosowane w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej.
Czytaj dalej
Pycnogenol® – czym jest i jakie są jego właściwości?
Pycnogenol® to źródło naturalnych substancji o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym. Poznaj jego obiecujący potencjał terapeutyczny.
Czytaj dalej
Cykl Pro & Contra: Sól – źródło życia czy biała śmierć?
Czy sól jest zdrowa? Kiedy sól może nam zaszkodzić? Która sól jest zdrowsza?
Czytaj dalej
1
2
3
…
5
Następna strona »
0:00
0:00