Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Guma guar
Karczoch
Oregano
Kurkuma
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Szafran
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
cukrzyca
Powrót
Betaina – (trimetyloglicyna) korzyści zdrowotne i skutki uboczne
Betaina to naturalna substancja, która może obniżać poziom homocysteiny. Poznaj jej działanie, źródła w żywności oraz potencjalne skutki uboczne.
Czytaj dalej
L-arginina: działanie, dawkowanie i skutki uboczne.
Arginina jest aminokwasem, który odgrywa wiele ważnych funkcji w organizmie. Dowiedz się, dlaczego warto zadbać o jego prawidłowy poziom.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Antybiotyki, a ryzyko otyłości u dzieci
Quinoa – złoto Inków – przepisy
Mus kakaowy z awokado i bananem
Bezglutenowe ciastka z kaszy quinoa bez pieczenia
Serotonina – multitalent wśród neurotransmiterów
Chrom – właściwości zdrowotne
Dowiedz się jaki wpływ ma chrom na organizm i kiedy warto go suplementować?
Czytaj dalej
Koenzym Q10 – poznaj korzyści jego aktywnej postaci – ubichinolu
Ubichinol – to aktywna postać koenzymu Q10 o wielu korzystnych dla zdrowia właściwościach. Dowiedz się, kiedy i jak stosować koenzym Q10.
Czytaj dalej
Witamina B1 – wszystko na jej temat
Przedstawiamy informacje o witaminie B1 poparte badaniami naukowymi.
Czytaj dalej
Magnez – 14 korzyści wynikających z jego stosowania
Poznaj zalety stosowania magnezu, udowodnione naukowo.
Czytaj dalej
Witamina C – 15 zalet działania popartych naukowo
Poznaj zdrowotne korzyści działania witaminy C w organizmie.
Czytaj dalej
Pułapki leczenia cukrzycy
Jakie konsekwencje dla zdrowia niesie stosowanie leków na cukrzycę? Dowiedz się jak zapobiegać działaniom niepożądanym metforminy.
Czytaj dalej
Brunatna tkanka tłuszczowa – jakie pełni funkcje?
W jaki sposób schudnąć bez uczucia głodu i efektu jojo? Jaką rolę w procesie odchudzania pełni tkanka tłuszczowa i czy jej rodzaj ma znaczenie? Zapewnij sobie niezbędną wiedzę o odchudzaniu.
Czytaj dalej
Co Ci leży na wątrobie?
Co może wskazywać na problemy z wątrobą? Poznaj naturalne sposoby profilaktyki i wsparcia pracy wątroby.
Czytaj dalej
Jak wybrać odpowiedni probiotyk?
Za co odpowiadają konkretne szczepy zawarte w probiotyku oraz w jakich schorzeniach będą skuteczne?
Czytaj dalej
« Poprzednia strona
1
2
3
4
5
Następna strona »
0:00
0:00