Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina K2
Witamina C
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityny
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
przeciwutleniacz
Powrót
Owsianka z jagodami w dwóch wersjach
Przepis na owsiankę z jagodami w dwóch wersjach: overnigth oraz tradycyjnie gotowaną.
Czytaj dalej
Cynk – właściwości i korzyści zdrowotne wynikające z suplementacji
Poznaj niezwykle szerokie możliwości prozdrowotnego wpływu cynku na organizm.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Wpływ L-argininy na układ krążenia
Trójglicerydy – skąd się bierze ich wysoki poziom?
Jak przeżywać emocje? – część 6
Burgery z indyka i cukinii z sosem cytrynowo-jogurtowym
Glutation dla wsparcia odporności
Gotu kola (Centella asiatica)
Poznaj cenne i prozdrowote działanie Gotu Kola.
Czytaj dalej
Fitoskładniki – zdrowie czerpane z Natury
Poznaj moc ukrytą w roślinach. Lecznicze właściwości wtórnych składników roślinnych.
Czytaj dalej
Imbir w kuchni – przepisy
Poznaj przepisy z wykorzystaniem imbiru.
Czytaj dalej
Koenzym Q10 w ochronie dziąseł i walce z paradontozą
Stan naszego uzębienia jest nie tylko sprawą estetyczną, ale przede wszystkim kwestią zdrowia. Jak groźne może być zapalenie przyzębia i paradontoza oraz jakie są naturalne i bezinwazyjne metody leczenia?
Czytaj dalej
Karnozyna – działanie, skutki uboczne i źródła w żywności
Karnozyna jest dipeptydem naturalnie występującym w organizmie o właściwościach przeciwutleniających. Dowiedz się, kiedy warto ją stosować.
Czytaj dalej
Peroksydaza glutationowa – znaczenie dla zdrowia
Peroksydaza glutationowa to ważny enzym chroniący komórki przed uszkodzeniami przez reaktywne formy tlenu. Poznaj obecne badania nad tym enzymem.
Czytaj dalej
Spirulina – korzyści dla zdrowia
Spirulina to rodzaj mikroalg bogatych w białko i właściwości przeciwutleniające, które mogą wspierać układ odpornościowy. Dowiedzieć się więcej o spirulinie.
Czytaj dalej
Resweratrol – korzyści, dawkowanie, skutki uboczne
Resweratrol to naturalny składnik roślinny obecny w winogronach i czerwonym winie. Poznaj jego korzystne właściwości dla zdrowia.
Czytaj dalej
Kurkumina – właściwości zdrowotne potwierdzone naukowo
Kurkumina ma silne właściwości przeciwzapalne i potrafi skutecznie chronić przed wieloma chorobami. Dowiedz się jak ją stosować.
Czytaj dalej
1
2
Następna strona »
0:00
0:00