Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
Substancje roślinne
Substancje roślinne -poznaj moc ukrytą w naturze.
Powrót
Szafran – właściwości i korzyści dla zdrowia
Czy szafran może przeciwdziałać depresji, polepszać nastrój i zmniejszać objawy PMS? Przeczytaj o właściwościach tej przyprawy.
Czytaj dalej
Bromelaina – właściwości i działanie
Badania na temat działania bromelainy. Poznaj korzyści ze stosowania tego naturalnego enzymu. Dowiedz się, jak ją dawkować.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
L- tyrozyna – działanie, dawkowanie i skutki uboczne
Kurkuma – prawdziwa moc natury
Kurkuma – nie tylko na stany zapalne
Kwasy omega-3, dlaczego są nam niezbędne?
Kwasy tłuszczowe omega-6 – wady i zalety
Karczoch – właściwości i działanie potwierdzone naukowo
Przedstawiamy korzystny wpływ karczocha na trawienie, pracę wątroby oraz układu pokarmowego.
Czytaj dalej
Imbir – właściwości lecznicze i zastosowanie
Poznaj działanie lecznicze wyciągu z kłącza imbiru potwierdzone w badaniach naukowych.
Czytaj dalej
Wyciąg z ostropestu plamistego – sylimaryna
Poznaj właściwości wyciągu z ostropestu plamistego – sylimaryny.
Czytaj dalej
Pycnogenol® – czym jest i jakie są jego właściwości?
Pycnogenol® to źródło naturalnych substancji o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym. Poznaj jego obiecujący potencjał terapeutyczny.
Czytaj dalej
Inulina – naturalny błonnik i prebiotyk
Inulina to rodzaj błonnika występującego w roślinach, a zarazem naturalny prebiotyk, który reguluje florę jelitową.
Czytaj dalej
Papaina – 12 korzyści stosowania tego enzymu
Poznaj korzystne działanie papainy – naturalnego enzymu. Przedstawiamy jego działanie, dawkowanie i skutki uboczne.
Czytaj dalej
Spirulina – korzyści dla zdrowia
Spirulina to rodzaj mikroalg bogatych w białko i właściwości przeciwutleniające, które mogą wspierać układ odpornościowy. Dowiedzieć się więcej o spirulinie.
Czytaj dalej
Resweratrol – korzyści, dawkowanie, skutki uboczne
Resweratrol to naturalny składnik roślinny obecny w winogronach i czerwonym winie. Poznaj jego korzystne właściwości dla zdrowia.
Czytaj dalej
Rhodiola Rosea – naturalny adaptogen
Rhodiola Rosea to zioło o wielu udokumentowanych właściwościach dla zdrowia. Dowiedz się, na co działa oraz jak ją stosować.
Czytaj dalej
1
2
Następna strona »
0:00
0:00