Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Guma guar
Karczoch
Oregano
Kurkuma
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Szafran
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
skutki uboczne
Powrót
Chemioterapia oraz radioterapia – jak przygotować organizm i łagodzić skutki uboczne?
Jak wesprzeć organizm podczas chemioterapii i radioterapii?
Czytaj dalej
Glutaminian monosodowy — szkodliwość i charakterystyka
Poznaj działanie i skutki uboczne glutaminianu sodu popularnego dodatku do żywności.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Dysfunkcje mitochondriów w chorobie Parkinsona
Wegańskie Bean-Balls
Burgery z indyka i cukinii z sosem cytrynowo-jogurtowym
Zimowe crumble żurawinowo-jabłkowe
Łosoś w przyprawach orientalnych z amarantusem
Pycnogenol® – multitalent prosto z nadmorskiego lasu
Poznaj Pycnogenol® – opatentowany ekstrakt z sosny o wielu właściwościach zdrowotnych.
Czytaj dalej
Miedź – właściwości i bezpieczna suplementacja
Poznaj rolę miedzi w organizmie, objawy nadmiaru i niedoboru oraz bezpieczną suplementację.
Czytaj dalej
Karczoch – właściwości i działanie potwierdzone naukowo
Przedstawiamy korzystny wpływ karczocha na trawienie, pracę wątroby oraz układ pokarmowy.
Czytaj dalej
Imbir – właściwości lecznicze i zastosowanie
Poznaj działanie lecznicze wyciągu z kłącza imbiru potwierdzone w badaniach naukowych.
Czytaj dalej
Witamina A (retinol) – znaczenie dla zdrowia
Korzyści zdrowotne witaminy A. Poznaj jej działanie, objawy niskiego poziomu, czy skutki nadmiaru i niedoboru.
Czytaj dalej
Gdy walcząc z bólem, szkodzisz mitochondriom – leki, które wywołują mitochondriopatie
Które leki są szczególnie szkodliwe dla mitochondriów? Dowiedz się co mogą powodować.
Czytaj dalej
Tauryna – występowanie w diecie i napojach energetycznych
Kiedy warto przyjmować taurynę? Jakie są jej naturalne źródła? Jak działa tauryna zawarta w napojach energetycznych?
Czytaj dalej
Cholina – działanie, korzyści i skutki uboczne
Cholina jest niezbędnym składnikiem odżywczym, który wspiera i chroni wątrobę, mózg i układ nerwowy. Poznaj dotychczasowe dowody na temat jej stosowania.
Czytaj dalej
Przyjmujesz statyny? Uważaj na niedobory!
Poznaj skutki uboczne przyjmowania statyn i dowiedz się jak ich uniknąć. O co warto zadbać, przyjmując te leki?
Czytaj dalej
1
2
Następna strona »
0:00
0:00