Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
SOD
Powrót
Mutacje genetyczne i polimorfizmy a zapotrzebowanie na antyoksydanty
Czym różni się mutacja od polimorfizmu? Jak zmiany w DNA mogą wpływać na naszą zdolność do obrony przed wolnymi rodnikami?
Czytaj dalej
Ubichinol – na straży DNA i naszej młodości
Dowiedz się w jaki sposób koenzym Q10 może chronić nasze DNA przed mutacjami zapewniając zdrowie.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Pycnogenol® – czym jest i jakie są jego właściwości?
Makaron orkiszowy z dzikim łososiem
Kurkuma – jak poprawić jej przyswajanie?
Probiotyki w dziecięcej antybiotykoterapii
Cykl pro & contra: kakao i czekolada
Jujube – przeciwko znużeniu, burn-outowi, anemii
Jujube – daktyl chiński. Dowiedz sie jak może wspierać mitochondria i zdrowie.
Czytaj dalej
Miedź w równowadze z cynkiem
Dowiedz się kiedy warto stosować miedź, a kiedy lepiej jej unikać? Poznaj stosunek miedzi do cynku.
Czytaj dalej
Miedź – właściwości i bezpieczna suplementacja
Poznaj rolę miedzi w organizmie, objawy nadmiaru i niedoboru oraz bezpieczną suplementację.
Czytaj dalej
Karczoch – właściwości i działanie potwierdzone naukowo
Przedstawiamy korzystny wpływ karczocha na trawienie, pracę wątroby oraz układu pokarmowego.
Czytaj dalej
Stres oksydacyjny
Czym jest stres oksydacyjny i wolne rodniki? Jak wpływają na procesy zachodzące w organizmie? Co je nasila i jak im zapobiegać?
Czytaj dalej
Dysmutaza ponadtlenkowa SOD
Poznaj rolę enzymów antyoksydacyjnych SOD. Dowiedz się, co blokuje ich działanie oraz jak je aktywować?
Czytaj dalej
Sód – badanie poziomu, objawy nadmiaru i niedoboru i ich konsekwencje dla zdrowia
Sód to niezbędny pierwiastek do zachowania gospodarki wodno-elektrolitowej. Poznaj skutki jego nadmiaru i niedoboru.
Czytaj dalej
Mangan – 13 korzyści dla zdrowia
Czym jest mangan oraz jakie pełni funkcje w organizmie? Poznaj źródła manganu i zapotrzebowanie. Dowiedz się, jak bezpiecznie suplementować mangan.
Czytaj dalej
Stres redukcyjny
„Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, bo tylko dawka czyni truciznę” – Paracelsus
Czytaj dalej
1
2
Następna strona »
0:00
0:00