Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Guma guar
Karczoch
Oregano
Kurkuma
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Szafran
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
stany zapalne
Powrót
Glutation dla wsparcia odporności
Czym jest glutation oraz w jaki sposób wpływa na naszą odporność?
Czytaj dalej
Kurkuma – nie tylko na stany zapalne
Poznaj działanie przeciwzapalne kurkumy i dowiedz się jak ją prawidłowo stosować.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Orzechowo-daktylowe praliny bez pieczenia
Makaron orkiszowy z dzikim łososiem
Organizm człowieka to skomplikowana rafineria – wprowadzenie do analizy kwasów organicznych (OAT)
Qi Gong – harmonia oddechu, ciała i umysłu
Wiek to tylko liczba
Choroby dróg oddechowych i eozynofile – przyczyny i rozwiązanie
Eozynofilia wiąże się ze stanami zapalnymi i chorobami układu oddechowego takimi jak: astma, alergia, polipy nosa i obturacyjna choroba płuc. Dowiedz się jak obniżyć poziom eozynofilii.
Czytaj dalej
Łuszczycowe zapalenie stawów – ŁZS
Łuszczycowe zapalenie stawów – czym jest ta choroba? Skąd się bierze i jak ją leczyć?
Czytaj dalej
Enzym katalaza – funkcje i suplementacja
Katalaza to ważny enzym chroniący komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Dowiedz się więcej o jej korzystnym wpływie na zdrowie.
Czytaj dalej
Resweratrol – korzyści, dawkowanie, skutki uboczne
Resweratrol to naturalny składnik roślinny obecny w winogronach i czerwonym winie. Poznaj jego korzystne właściwości dla zdrowia.
Czytaj dalej
Lactobacillus casei – poznaj 21 potwierdzonych korzyści zdrowotnych
Udowodnione naukowo działanie L. casei. Dowiedz się, w jakich schorzeniach suplementacja tych bakterii probiotycznych może być pomocna.
Czytaj dalej
Kwasy omega-3, dlaczego są nam niezbędne?
Kwasy omega-3 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które pełnią w organizmie szereg ważnych dla zdrowia funkcji. Przeczytaj fakty naukowe na ich temat.
Czytaj dalej
Kwasy tłuszczowe omega-6 – wady i zalety
Poznaj najważniejsze informacje o kwasach omega-6. Kiedy działają korzystnie i jak prawidłowo bilansować ich ilość w diecie.
Czytaj dalej
Witamina K2 – poznaj 9 udowodnionych korzyści
Co wyróżnia witaminę K2? Kiedy może okazać się potrzebna i jakie są jej źródła w żywności?
Czytaj dalej
Magnez – 14 korzyści wynikających z jego stosowania
Poznaj zalety stosowania magnezu, udowodnione naukowo.
Czytaj dalej
« Poprzednia strona
1
2
3
4
5
Następna strona »
0:00
0:00