Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
stres oksydacyjny
Powrót
Przyjaciel czy wróg? Dwie twarze wapnia
Poznaj rolę wapnia w ogranizmie i jego znaczenie dla komórek. Dowiedz się, czym grozi nadmiar wapnia
Czytaj dalej
Stres oksydacyjny
Czym jest stres oksydacyjny i wolne rodniki? Jak wpływają na procesy zachodzące w organizmie? Co je nasila i jak im zapobiegać?
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Czego uczy nas epigenetyka?
Proteinowe bułeczki
Bezglutenowe krakersy low-carb – zamiennik pieczywa
Lactobacillus rhamnosus – kiedy warto stosować?
Szakszuka w sosie pomidorowym z czosnkiem niedźwiedzim
Glutation dla wsparcia odporności
Czym jest glutation oraz w jaki sposób wpływa na naszą odporność?
Czytaj dalej
Wiek to tylko liczba
Jakie czynniki wpływają na tempo starzenia się organizmu? Poznaj sposoby, aby naturanie spowolnić ten proces.
Czytaj dalej
Post interwałowy (Intermittent Fasting) – czy służy zdrowiu i odchudzaniu?
Poznaj wpływ postu na zdrowie i funkcjonowanie mitochondriów.
Czytaj dalej
Karnozyna – działanie, skutki uboczne i źródła w żywności
Karnozyna jest dipeptydem naturalnie występującym w organizmie o właściwościach przeciwutleniających. Dowiedz się, kiedy warto ją stosować.
Czytaj dalej
Peroksydaza glutationowa – znaczenie dla zdrowia
Peroksydaza glutationowa to ważny enzym chroniący komórki przed uszkodzeniami przez reaktywne formy tlenu. Poznaj obecne badania nad tym enzymem.
Czytaj dalej
Dysmutaza ponadtlenkowa SOD
Poznaj rolę enzymów antyoksydacyjnych SOD. Dowiedz się, co blokuje ich działanie oraz jak je aktywować?
Czytaj dalej
Papaina – 12 korzyści stosowania tego enzymu
Poznaj korzystne działanie papainy – naturalnego enzymu. Przedstawiamy jego działanie, dawkowanie i skutki uboczne.
Czytaj dalej
Homocysteina – jak wpływa na zdrowie?
Dlaczego nadmiar homocysteiny w organizmie jest szkodliwy? Czym grozi jej podwyższony poziom i w jaki sposób można go obniżyć?
Czytaj dalej
Jak przygotować organizm do ciąży?
Warto dbać o dziecko nie tylko, gdy jest już na świecie, ale również, gdy jest w łonie matki. Dowiedz się jak.
Czytaj dalej
« Poprzednia strona
1
2
3
4
5
6
Następna strona »
0:00
0:00