Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Guma guar
Karczoch
Oregano
Kurkuma
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Szafran
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
trawienie
Powrót
Problemy trawienne – sposoby na wzdęcia, zgagę, zaparcia.
Poznaj sposoby na poprawę trawienia. Jak wesprzeć wątrobę, żołądek czy jelita i uniknąć nieprzyjemnych objawów?
Czytaj dalej
Imbir – kłącze zdrowia
Poznaj właściwości zdrowotne kłącza imbiru. Dowiedz się jak go stosować i z czym łaczyć.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Bądź gotowy. Czynniki wspierające pracę układu odpornościowego w walce z wirusem SARS-CoV-2
Niacyna poprawia wydolność mięśni w miopatii mitochondrialnej
Badania witaminy D — poziom, normy, niedobory
Baghrir – drożdżowe placki z Maroka
Hormony stresu pod kontrolą
Karczoch – właściwości i działanie potwierdzone naukowo
Przedstawiamy korzystny wpływ karczocha na trawienie, pracę wątroby oraz układ pokarmowy.
Czytaj dalej
Imbir – właściwości lecznicze i zastosowanie
Poznaj działanie lecznicze wyciągu z kłącza imbiru potwierdzone w badaniach naukowych.
Czytaj dalej
Detoks wątroby wg koncepcji Mito-Med
Jak oczyścić wątrobę na wiosnę? Dowiedz się jakie składniki i zioła wspomagają pracę wątroby.
Czytaj dalej
Mito-równowaga: dlaczego tyjemy?
Spowolniony metabolizm, braki energii i przybieranie na wadze? Poznaj przyczyny i rozwiązanie.
Czytaj dalej
Mikrobiom – nasze sekretne centrum dowodzenia
Jak ważne jest zdrowie jelit dla ogólnego stanu zdrowia? W jaki sposób zadbać o mikroflorę?
Czytaj dalej
Inulina – naturalny błonnik i prebiotyk
Inulina to rodzaj błonnika występującego w roślinach, a zarazem naturalny prebiotyk, który reguluje florę jelitową.
Czytaj dalej
Papaina – 12 korzyści stosowania tego enzymu
Poznaj korzystne działanie papainy – naturalnego enzymu. Przedstawiamy jego działanie, dawkowanie i skutki uboczne.
Czytaj dalej
Zgaga – przyczyny, zapobieganie i leczenie
Jak poradzić sobie ze zgagą zarówno doraźnie, jak i długoterminowo? Jakie są jej przyczyny i do czego może doprowadzić?
Czytaj dalej
Zadbaj o wątrobę z witaminą C
Witamina C to nie tylko wsparcie odporności, ale bardzo ważny element prawidłowej pracy wątroby, detoksykacji, zdrowia naczyń krwionośnych i skóry.
Czytaj dalej
« Poprzednia strona
1
2
3
Następna strona »
0:00
0:00