Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
Alzheimer
Powrót
Witamina A (retinol) – znaczenie dla zdrowia
Korzyści zdrowotne witaminy A. Poznaj jej działanie, objawy niskiego poziomu, czy skutki nadmiaru i niedoboru.
Czytaj dalej
Cytykolina (CDP-cholina) – korzyści, dawkowanie i przeciwskazania
Do czego potrzebna jest cytykolina w organizmie? Jak i kiedy warto ją stosować?
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Karczoch – ziele na pracę wątroby
Nawyk – zbawienie czy przekleństwo? część 3
Jak odżywiać mózg?
Autofagia kluczem do długiego życia – jak ją aktywować?
„Jak ryba w wodzie“ czyli odkrycie obecności swobodnych mitochondriów w plazmie człowieka
Choroby neurodegeneracyjne – pamiętaj o nich już dzisiaj, zanim zapomnisz o wszystkim innym
Jak chronić mózg przed procesami neurodegeneracji?
Czytaj dalej
Spermidyna – wsparcie w demencji i chorobie Alzheimera
W jaki sposób spermidyna może chronić komórki mózgu przed starzeniem i neurodegeneracją?
Czytaj dalej
Karnozyna – działanie, skutki uboczne i źródła w żywności
Karnozyna jest dipeptydem naturalnie występującym w organizmie o właściwościach przeciwutleniających. Dowiedz się, kiedy warto ją stosować.
Czytaj dalej
Choroba Alzheimera – leczenie – czy jest możliwe?
Czy można leczyć chorobę Alzheimera naturalnie? Poznaj mitochondrialne rozwiązanie.
Czytaj dalej
Fosfatydyloseryna – korzyści, dawkowanie i skutki uboczne
Fosfatydyloseryna jest popularnym suplementem diety stosowanym w celu poprawy koncentracji, pamięci i nastroju. Dowiedz się, jak działa.
Czytaj dalej
Homocysteina – jak wpływa na zdrowie?
Dlaczego nadmiar homocysteiny w organizmie jest szkodliwy? Czym grozi jej podwyższony poziom i w jaki sposób można go obniżyć?
Czytaj dalej
Witamina K2 – poznaj 9 udowodnionych korzyści
Co wyróżnia witaminę K2? Kiedy może okazać się potrzebna i jakie są jej źródła w żywności?
Czytaj dalej
Pamięć prawie absolutna
Jak poprawić pamięć i koncentrację oraz zapobiec neurodegeneracji i chorobie Alzheimera? Poznaj 3 kroki do zachowania sprawnych procesów myślowych i pracy mózgu.
Czytaj dalej
Niedobór witaminy B12 i jego konsekwencje – 7 najpopularniejszych chorób
Jakie schorzenia mogą powodować niedobór witaminy B12, a kiedy brak tej witaminy może być przyczyną choroby? Dowiedz się, jak zbadać jej poziom.
Czytaj dalej
« Poprzednia strona
1
2
3
Następna strona »
0:00
0:00