Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina K2
Witamina C
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Imbir
Kurkuma
Karczoch
Oregano
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityny
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
mikroflora jelitowa
Powrót
Mito (równo)waga
Jakie elementy wpływają na zachowanie równowagi energetycznej organizmu? Jak dzieki nim możesz osiagnać zdrowie?
Czytaj dalej
Lactococcus lactis
Poznaj działanie probiotyczne Lactococcus lactis. Dowiedz się jak go stosować i w jakich dolegliwościach jest skuteczny.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Tikka-Masala z piersią kurczaka, ananasem i ciecierzycą
Cykl ornitynowy (mocznikowy)
Dieta mitochondriopaty
Fosfor – konsekwencje nadmiaru i niedoboru, objawy, źródła w diecie
Burgery z indyka i cukinii z sosem cytrynowo-jogurtowym
Lactobacillus rhamnosus – kiedy warto stosować?
Lactobacillus rhamnosus to probiotyczna bakteria o szerokim działaniu na zdrowie organizmu. Dowiedz się jakie korzyści przynosi jej stosowanie.
Czytaj dalej
Probiotyki dla wcześniaków
Przywrócenie zdrowej flory jelitowej ma ogromne znaczenie dla zdrowego rozwoju wcześniaków. Czy należy stosować probiotyki u wcześniaków? Jakich korzyści można się spodziewać?
Czytaj dalej
Lactobacillus reuteri – zalety, wady oraz bezpieczeństwo stosowania
Poznaj badania nad prozdrowotnym działaniem Lactobacillus reuteri. Dowiedz się więcej na temat jego stosowania.
Czytaj dalej
Lactobacillus casei – poznaj 21 potwierdzonych korzyści zdrowotnych
Udowodnione naukowo działanie L. casei. Dowiedz się, w jakich schorzeniach suplementacja tych bakterii probiotycznych może być pomocna.
Czytaj dalej
Lactobacillus acidophilus – 7 korzyści ze stosowania tych bakterii
Lactobacillus acidophilus – pałeczki kwasu mlekowego są nam potrzebne do zachowania zdrowia. Dowiedz się, co dzięki nim zyskujemy.
Czytaj dalej
Bifidobacterium longum – poznaj ich korzystny wpływ na zdrowie
Przedstawiamy prozdrowotne działanie Bifidobacterium longum. W jakich produktach znajdziemy tę wartościową bakterię probiotyczną?
Czytaj dalej
Bifidobacterium bifidum
Bifidobacterium bifidum to probiotyczna bakteria o wielu korzyściach dla zdrowia. Dowiedz się, w jakich dolegliwościach pomaga i dla kogo jest wskazana.
Czytaj dalej
Bifidobacterium breve – 9 korzyści dla zdrowia
Poznaj potwierdzone naukowo właściwości zdrowotne szczepu Bifidobacterium breve. Kiedy warto go stosować?
Czytaj dalej
Tłuszcze? TAK! Ale… jak?
Dlaczego niektóre tłuszcze są korzystne, a których powinniśmy unikać? W jakich produktach je znajdziemy?
Czytaj dalej
« Poprzednia strona
1
2
0:00
0:00