Przejdź do treści
Szukaj
Szukaj
Podcasty
Medycyna Mitochondrialna
Podstawy wiedzy
Genetyka
Epigenetyka
Podstawowe przemiany metaboliczne
Medycyna wschodu a mitochondria
Fitoterapia chińska a mitochondria
Newsy
Choroby i objawy
Choroby endokrynologiczne
Choroby tarczycy
Zaburzenia hormonalne
Choroby genetyczne
Choroby oczu
Choroby psychosomatyczne
Diagnostyka
Profilaktyka
Układ krążenia i serce
Układ nerwowy
Choroby neurologiczne
Inne
Układ oddechowy
Układ odpornościowy
Choroby autoimmunologiczne
Choroby wirusowe, bakteryjne i grzybiczne
COVID-19
Układ pokarmowy
Choroby jelit
Choroby wątroby
Układ ruchu
Zaburzenia metaboliczne
Cukrzyca i insulinooporność
Zaburzenia lipidowe
Choroby nowotworowe i rak
Inne zaburzenia metaboliczne
Dieta i przepisy
Mitodieta
Przepisy
Przepisy na zdrowy obiad
Przepisy na zdrową kolację
Przepisy na zdrowe śniadanie
Przepisy wegetariańskie
Przepisy wegańskie
Przepisy na dania bez glutenu
Przepisy na zdrowy deser
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci
Zdrowie i uroda
Stres i zmęczenie
Zdrowy styl życia
Sen i bezsenność
Mama i dziecko
Sport
Uroda
Probiotykoterapia
Emocje
Vademecum substancji
Witaminy
Witamina A
Witamina D
Witaminy z grupy B
Witamina E
Witamina C
Witamina K2
Składniki mineralne
Cynk
Magnez
Żelazo
Miedź
Chrom
Selen
Wapń
Hormony
Enzymy i kofaktory
Koenzym Q10
Glutation
Kwas alfa-liponowy
Inne enzymy
Fitoskładniki
Guma guar
Karczoch
Oregano
Kurkuma
Ostropest
Spermidyna
Pycnogenol
Cytykolina
Szafran
Spirulina
Rhodiola rosea
Inne
Tłuszcze i pochodne
Kwasy omega
Karnityna
Cholesterol i fosfolipidy
Probiotyki
Bifidobacterium
Lactobacillus
Lactococcus
Serwatka Molkur
Aminokwasy i pochodne
Szukaj
Ostatnie artykuły
Powrót
Lactobacillus casei – poznaj 21 potwierdzonych korzyści zdrowotnych
Udowodnione naukowo działanie L. casei. Dowiedz się, w jakich schorzeniach suplementacja tych bakterii probiotycznych może być pomocna.
Czytaj dalej
Lactobacillus acidophilus – 7 korzyści ze stosowania tych bakterii
Lactobacillus acidophilus – pałeczki kwasu mlekowego są nam potrzebne do zachowania zdrowia. Dowiedz się, co dzięki nim zyskujemy.
Czytaj dalej
Interesujące wpisy
Sprawdź wybrane dla Ciebie artykuły
Guma guar – właściwości i wpływ na zdrowie
„Organizm nie choruje z braku leków” – Dr B. Kuklinski
Miedź w organizmie – właściwości i skutki nadmiaru
Wczesne doświadczenia życiowe mogą mieć długotrwały wpływ na geny
Nadwaga, otyłość, oponka… co z tym zrobić? Co wspólnego mają z tym mitochondria?
Bifidobacterium longum – poznaj ich korzystny wpływ na zdrowie
Przedstawiamy prozdrowotne działanie Bifidobacterium longum. W jakich produktach znajdziemy tę wartościową bakterię probiotyczną?
Czytaj dalej
U źródeł przewlekłego zmęczenia
Z czego może wynikać przewlekłe zmęczenie i jak je pokonać? Jaki ma związek z mitochondriami i produkcją energii?
Czytaj dalej
Bifidobacterium bifidum
Bifidobacterium bifidum to probiotyczna bakteria o wielu korzyściach dla zdrowia. Dowiedz się, w jakich dolegliwościach pomaga i dla kogo jest wskazana.
Czytaj dalej
Bifidobacterium breve – 9 korzyści dla zdrowia
Poznaj potwierdzone naukowo właściwości zdrowotne szczepu Bifidobacterium breve. Kiedy warto go stosować?
Czytaj dalej
Kwas alfa-liponowy
Jak działa kwas alfa-liponowy? Co na temat jego roli dowodzą najnowsze badania i kiedy warto go stosować?
Czytaj dalej
Fenyloalanina – 6 najważniejszych zalet
Co mówią badania na temat zalet stosowania fenyloalaniny? Kiedy warto ją suplementować i kto powinien na nią uważać?
Czytaj dalej
Glutation – poznaj 19 korzyści zdrowotnych wynikających z jego stosowania
Poznaj zalety stosowania glutationu. Jak działa na organizm, kiedy warto go stosować oraz jak sprawdzić jego poziom w komórkach?
Czytaj dalej
Chrom – właściwości zdrowotne
Dowiedz się jaki wpływ ma chrom na organizm i kiedy warto go suplementować?
Czytaj dalej
Mangan – 13 korzyści dla zdrowia
Czym jest mangan oraz jakie pełni funkcje w organizmie? Poznaj źródła manganu i zapotrzebowanie. Dowiedz się, jak bezpiecznie suplementować mangan.
Czytaj dalej
Cykl Krebsa
Przedstawiamy niezwykle ważny szlak biochemiczny – cykl Krebsa. Dowiedz się, za co odpowiada i co jest potrzebne do jego prawidłowego przebiegu.
Czytaj dalej
Koenzym Q10 – poznaj korzyści jego aktywnej postaci – ubichinolu
Ubichinol – to aktywna postać koenzymu Q10 o wielu korzystnych dla zdrowia właściwościach. Dowiedz się, kiedy i jak stosować koenzym Q10.
Czytaj dalej
Kwasy omega-3, dlaczego są nam niezbędne?
Kwasy omega-3 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które pełnią w organizmie szereg ważnych dla zdrowia funkcji. Przeczytaj fakty naukowe na ich temat.
Czytaj dalej
Kwasy tłuszczowe omega-6 – wady i zalety
Poznaj najważniejsze informacje o kwasach omega-6. Kiedy działają korzystnie i jak prawidłowo bilansować ich ilość w diecie.
Czytaj dalej
Witamina D — niezwykłe właściwości. Co warto o niej wiedzieć?
Poznaj potencjalne korzyści z witaminy D na podstawie badań naukowych. Dowiedz się, dlaczego tak ważne jest utrzymanie jej odpowiedniego poziomu.
Czytaj dalej
Kwas foliowy w aktywnej postaci – 5-MTHF
Przedstawiamy możliwości aktywnej formy kwasu foliowego dla zdrowia organizmu, a także interakcje z popularnymi lekami.
Czytaj dalej
« Poprzednia strona
1
…
38
39
40
41
42
…
51
Następna strona »
0:00
0:00